-> Må man ha bil for å bli med på blåturen ?
For å være med på bilrebusløpet som varer hele dagen bør enn ha bil. Dersom du ikke har tilgang til bil kan det jo vær muligheter for sitte på med venner eller andre ? Du kan også komme direke til destinasjon hvor alle avslutter turen sin. Beste trikset er alltid å kontakte en medelev for å spør hvor de er på vei. Slik at du får svaret hvor de skal. Eller kontakte oss på epost.

-> Må man ha russebil/buss for å kunne delta på rebusen ?
Nei, det er tillatt med alle typer biler (må vær i lovlig kjørbar stand), tidligere år har ca 50% av alle deltagende biler vært vanlige privatbiler.

-> Hvordan fungerer overnattingen på Blåturen ?
Du kan overnatte i bilen, campingvogn eller å velge det beste valg er alltid å sove i telt. Husk også at det kan bli kaldt. Hva du selv ønsker å ha inni telte er opp til deg. Men bål, grill er ikke lov inni telte, bil, campingvogn osv. Dette er egne soner på området som du kan grille mat og varme deg. Samt egen sone for overnatting i telt også.

-> Kan det benyttes personer som ikke er russ til å kjøre bilen ?
Det er mulig at personer som ikke er Russ kan kjøre bilen, disse må registreres hos Russepasset i forkant med navn og telefonnummer, samt ha betalt for sjåførbillett.

-> Koster Blåturen noe ?
Blåturen koster penger for å delta.
Du må også kjøpe billett per kjøretøy hvor du kan delta på rebusen og parkering på konsertområdet. Parkeringsavgiften betales ved faktura eller kontant ved avreise om ikke bilen har betalt. Prisen pr. bil er den samme om du er 2 eller 9 personer i bilen.

-> Er det lov med medbrakt drikke ?
Medbrakt drikke er kun lov under selve rebusløpet og på området når vi kommer frem. Glassflasker er ikke under noen omstendigheter tillatt på Blåturen, dette gjelder hele dagen. Plastflasker med kork eller annet skal også vær forseglet og ikke åpner før avreise og ankomst sted. HUSK også ha det ryddig, ikke kast søppel rundt på veiene. Dette kan medføre straff.

-> Er det mulig å grille på området vi kommer til ?
Dersom været tillater vil det være mulig å grille, men kun på oppmerket område. Det kan vær forbudt å grille på området. Grunnet brannfare, da vil vi opplyse om dette eventet. Det vil være salg av mat på arrangementsområdet.

-> Hva er aldersgrensen på Blåturen ?
Det er 18 års aldersgrense på Blåturen. Husk Russepasset ID kort og gyldig legitimasjon.

-> Er det lov å bruke strøm fra bilen til å spille musikk ?
Det er lov å bruke bilbatteri, men det er ikke lov å ha bilen gående på tomgang. Alle biler som blir startet etter de er parkert vil få nøkler inndratt. Grunnet sikkerhetsmessige årsaker.

-> Kan vi sette opp aggregat ?
Ja, dere kan sette opp aggregat. Alle som har med aggregat må helst varsle oss på forhånd. Samtidig må de ha med minimum 20 meter med strømledning slik at aggregat kan stå på et trygt området borte fra russebilene.

-> Raiding under Blåturen ?
Raiding under Blåturen kan medføre utestengelse og deltakere kan bli hjemsendt. Kostnad ved evt skade osv må dekkes.

-> Refundering av parkering ?
Refundering av pakeringsbillett på blåtur er KUN gyldig ved avbestille 48 timer før arrangement start. Skriftlig via epost. Dette er også opplyst om når du bestilte din billett til rebusløpet / parkering.

-> Kan jeg kjøre rett til destinasjon, hvis jeg ikke ønsker rebusløpet?
Ja, det kan du. Hvis det er parkering i området rundt. Skal ikke parkere i hager eller andre steder som ikke er oppmerket. Du får heller ikke tilgang til området med å kjøre bilen inn. Da må du ha rebusløp billett.

-> Kan russegjengen vår dele ut smaksprøver fra sponsor under blåturen ?
Det er ikke tillatt for van/buss å drive med noen form for markedsføring/sampling/reklame for sponsorer/samarbeidspartnere under blåturen uten at det er inngått avtale med Russepasset om dette i forkant !!!